Anthoshka
Membru nou
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 19
|
|
Nascut in orasul Pitesti, judetul Arges, pe 23 aprilie 1973, Nicu Paleru provine dintro familie de oameni care iubeau foarte mult muzica. Tatal lui canta la acordeon si era foarte cunoscut, iubit si respectat de oamenii dinn comuna Maracineni, judetul Arges. Mama sa iubitoare de romante si cantece populare i-a transmis, de mic, pasiunea si dragostea de a canta. Unele melodii de succes ale artistului pe care lumea le iubeste si le asculta si astazi, provin chiar de la tatal lui ("De trei zile stau in gara", "Lasa-ma sa beau nevasta", "Lenuta, draga Lenuta" etc...).
Inca de mic, vocea inconfundabila si stilul sau curerea lumea care il auzea cantand. A absolvit cursurile Scolii Populare de Arta din Pitesti, sectia canto-muzica usoara, la clasa doamnei profesor Voica. A urcat prima data pe scena la festivalul "Laleaua de Aur", la Arad.
Fiind pasionat de muzica usoara, in anul 1985 infiinteaza formatia INEDIT, una dintre cele mai cunoscute si apreciate trupe in acele vremuri. Sa amintim doar cateva "hitt-uri": "Jura-mi credinta pentru vecie","Ce-mi pasa fetita mea", "Te blestem", etc.... Peste cativa ani se rupe de restul formatiei si pleaca singur pe drumul afirmarii ca solist.
In primavara anului 1995 o intalneste pe Gabriela (Gabi), cea care ii va schimba total destinul. Sotie, prietena iar mai tarziu impresar, ea la sustinut si incurajat in toate proiectele lui. Colaboreaza cu diversi producatori: Nicole Ivan (foarte apreciat in piata muzicala din anii '95) sau Paul Stanga (Eurostar). Pentru o buna perioada de timp canta alaturi de formatia RECORD din Targoviste, condusa de Cristian Gusatu care este si nasul lui de cununie. Mai colaboreaza si cu: Nelu Miron (un alt nume binecunoscut pe piata muzicala), Laura de la Olari, Maria Carneci, Florin Petrescu (Tineret 2000), Nicu Banateanu, Florin Peste, Cristian Rizescu (Real B), Irina Loghin, Jean de la Craiova, Ionut Dolanescu, Benone Sinulescu. Mai tarziu devine producator si infiinteaza singurul studio de inregistrari audio, din acea vreme, din Pitesti.
In anul 2000 schimba stilul muzical care l-a consacrat (manele) si alege sa cante muzica de petrecere. Acesta categorie de muzica este abordata si in prezent. Debuteaza in acest gen cu albumul "Petrecerea burlacilor" cu care a "spart" piata de vanzari, castigandu-si si mai multi fani. Inainteaza in cariera muzicala avand colaborari cu: Stana Izbasa ("Banii si puterea vol.1 si vol.2" , Adriana Antoni, Emilia Ghinescu (cu care face un cuplu foarte apreciat de public). Melodia care l-a consacrat pe acest gen de muzica este: "Eu beau vinu' cu borcanu'". Nicu Paleru reuseste sa scoata pe piata foarte multe albume de muzica de petrecere: "Eu beau vinu' cu borcanu' vol.1, vol.2, vol.3, vol.4, vol.5", "Vinu' lu' Paleru vol.1, vol.2, vol.3", "La sprit cu Nicu Paleru vol.1, vol.2, vol.3", "La nunta cu Nicu si Emilia vol.1, vol.2, vol.3, vol.4, vol.5 " (impreuna cu Emilia Ghinescu), "Da-i cu spritu' pan-la ziua vol.1, vol.2, vol.3, vol.4", "Familia petrecareata" cu Emilia Ghinescu, "Lacrimi de parinti" cu Adriana Antoni.
Cu o discografie foarte bogata si diversificata, Nicu Paleru ramane in continuare cel mai iubit si apreciat solist de muzica de petrecere. Canta oamenilor cu sufletul si inima iar acest lucru se simte prin numarul foarte mare de fani. Dumnezeu l-a inzestrat cu acest dar minunat, glasul sau, pentru a aduce oamenilor bucurie si veselie in sufletele si inimile lor.
|
|